Harrastuskiertopalkinnot

Kaikista palkinnoista ovat oikeutettuja kilpailemaan Suomessa rekisteröidyt bokserit, joiden omistaja on Suomen Bokseriyhdistyksen jäsen.

Palkinnot jaetaan Suomen Bokseriyhdistyksen vuosikokouksessa. Koe- ja koulutustoimikunnan vetäjä ilmoittaa palkinnon saajalle ennen vuosikokousta palkinnon jakamisesta ja jokainen palkinnon saaja palauttaa kiertopalkinnon seuraavaan SBY:n vuosikokoukseen tai hyvissä ajoin koe- ja koulutustoimikunnan vetäjälle. Palkinnosta ilmoitettaessa pyydetään palkinnon saajaa toimittamaan kuva ja lyhyt, vapaamuotoinen esittely koirakosta Bokseri-lehteä ja SBY:n kotisivuja varten.

Huom! Koe- ja koulutustoimikunta laskee pisteet KoiraNetissä olevien tulosten perusteella. Mikäli jonkun koirakon tuloksia ei sieltä vielä löydy, on koirakko itse vastuussa kilpailutulosten toimittamisesta koe- ja koulutustoimikunnan vetäjälle (esim. kopio kilpailukirjasta) 8.1.2017 mennessä. Bokseritaulu tulee kuitenkin erikseen anoa (ja laskea pisteet) 8.1.2017 mennessä!

Ehtona kiertopalkinnon saamiselle on saavutettu koulutustunnus ko. lajista ko. kilpailukautena.

HARRASTUSKIERTOPALKINTO:

Kiinnityksen saa se ohjaaja, jolla on eniten virallisia kilpailukertoja, mukaan lasketaan PK-kokeet, agility, rauniot, valjakkohiihto, peko, ipo-r, vepe, toko ja mejä. Vain hyväksytyt tulokset otetaan laskennassa huomioon. Palkinto on kiertopalkinto.

VUODEN PK-PARI:

Kannustuspalkinto, jonka hallitus päättää koe- ja koulutustoimikunnan esityksestä. Palkinto on kiertopalkinto.

Vuoden palveluskoira (palkinto on kiertopalkinto)

Vuoden suojelukoira

Vuoden hakukoira

Vuoden jälkikoira

Vuoden viestikoira

Vuoden etsintäkoira

Pisteet lasketaan virallisista PK-kokeista. Tuloksiin lasketaan viisi PK-koetta seuraavasti:

I-luokka (alokasluokka)

II-luokka (avoinluokka)

III-luokka (voittajaluokka)

Joiden lisäksi osallistumisesta:

FCI MM-kilpailut

Atibox MM-kilpailut

Pohjoismaiden mestaruuskisat

SM-kilpailut

Boksereiden rotumestaruuskisat

Piirinmestaruuskilpailut

KV-koe

2 pistettä

Lisäksi pisteitä saa yllämainituissa arvokilpailuissa sijoittumisesta (voittajaluokassa) seuraavasti:

1. sija

2. sija

3. sija

4. sija

5. sija

1 pistettä

Lisäksi MM-kilpailuissa (FCI ja ATIBOX) lopun kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisesta saa yhden lisäpisteen.

VUODEN ERIKOISJÄLKIKOIRA:

FH1-luokka

FH2-luokka

Joiden lisäksi osallistumisesta:

FCI MM-kilpailut

Atibox MM-kilpailut

Pohjoismaiden mestaruuskisat

SM-kilpailut

Boksereiden rotumestaruuskisat

Piirinmestaruuskilpailut

KV-koe

VUODEN IPO-TULOKAS

Koirakko voi hakea palkintoa ensimmäisen kilpailuvuotensa tuloksilla. Pistelasku PK-kiertopalkinnon mukaan. Huomioidaan yksi tulos/luokka.

VUODEN TOKO-KOIRA:

Pisteet lasketaan virallisista tottelevaisuuskokeista. Tuloksiin lasketaan viisi TOKO-koetta seuraavasti:

Alokasluokka

ALO1

ALO2

ALO3

1 pistettä

Avoinluokka

AVO1

AVO2

AVO3

Voittajaluokka

VOI1

VOI2

VOI3

Erikoisvoittajaluokka

EVL1

12 pistettä

EVL2

EVL3

Lisäpisteitä jaetaan seuraavasti:

Henkilökohtainen Suomenmestaruus (EVL) = Vuoden TOKO-koira

Sijoittuminen 5 parhaan joukkoon SM-kisoissa, henkilökohtainen (EVL) = 20 pistettä

Osallistuminen SM-kisoihin, henkilökohtainen (EVL) = 6 pistettä

Osallistuminen SM-joukkuekisaan (kaikki luokat) = 2 pistettä

Henkilökohtainen piirinmestaruus (EVL) = 10 pistettä

Osallistuminen piirinmestaruuskisoihin, henkilökohtainen (EVL) = 3 pistettä

Osallistuminen boksereiden rotumestaruuskilpailuihin = 3 pistettä

Osallistuminen piirinmestaruusjoukkuekilpailuihin (ALO, AVO, VOI) = 2 pistettä

Tasapistetilanne:

Jos pisteet näiden jälkeen tasan, on vuoden TOKO-koira se, jolla on suurin pistemäärä tulosten (5) pisteet yhteenlaskettuna. Alempien luokkien pisteet (ALO ja AVO) kerrotaan kertoimella 1,5 (eli max 300 p). Ylempien luokkien (VOI ja EVL) maksimipisteet siis 320p per koe. Pisteet huomioidaan vain niiden kilpailujen osalta, jotka ovat olleet alkuperäisessä viiden kokeen pistelaskussa mukana.

VUODEN AGILITYKOIRA:

Virheettömät suoritukset (kilpailukirjasta):

Eniten 0-ratoja

15 pistettä

20 pistettä

Toiseksi eniten 0-ratoja

15 pistettä

Kolmanneksi eniten 0-ratoja

Neljänneksi eniten 0-ratoja

Näiden lisäksi:

Piirinmestaruuskisat:

1. sija = 10 pistettä

2. sija = 6 pistettä

3. sija = 3 pistettä

SM-kilpailut:

Sijoitus kolmen kärkeen = 50 pistettä

Osallistuminen = 3 pistettä

Jos pisteet ovat näiden jälkeen tasan, on voittaja se, jolla on eniten voittoja. Jos edelleen tasan, se, jolla on eniten kakkossijoituksia. Jos edelleen tasan, se jolla on eniten kolmos-sijoituksia jne.

BOKSERITAULU (Wilmer Lundqvistin lahjoittama)

Palkintoa jaettaessa huomioidaan:

3 parasta PK-tulosta

3 parasta näyttelytulosta (joista yhden on oltava rodun erikoisnäyttelystä)

Pisteet PK-tuloksista

1. sija

+ 1 piste

Pisteet näyttelyistä/laatuarvosteluista

ROP

VSP

ERI

EH

1 piste

Maksimipisteet näyttelystä = 9 pistettä/näyttely

Koiralla tulee olla tulos sekä PK-kokeesta, että näyttelystä. Mikäli useampi koira saa saman pistemäärän, voittaa se, jolla on paras PK-tulos. Mikäli eroa ei synny, toiseksi paras tulos ratkaisee jne. Jos eroa ei synny, palkinto arvotaan. Palkinto on kiertopalkinto, joka kiertää ikuisesti.

______________________________________________________________________________________

VUODEN PK-KASVATTAJAN MALJA

Vuoden PK-Kasvattajan maljan sääntöjen mukaan kiertopalkinto annetaan vuodeksi kerrallaan ja se kiertää ikuisesti tai kunnes joku kasvattaja voittaa palkinnon kolmena peräkkäisenä vuotena. Siinä tapauksessa saa kasvattaja palkinnon pysyvästi itselleen ja kiertopalkinnon elinkaari loppuu. Palkinnon on lahjoittanut Suomen Bokseriyhdisykselle DoxBox.

Vuoden 2015 tulosten perusteella palkinto jaettiin kolmannen kerran peräkkäin Kennel Apfels:lle. Näin ollen kiertopalkintoa ei jaeta enää vuodesta 2016 eteenpäin.