Asiaa boksereiden lonkka-lausunnoista

26.03.2019

Suomen bokseriyhdistyksen hallitus on päättänyt julkaista perusteluineen päätöksen, joka koskee hallitukselle tullutta lonkkalausuntoihin liittyvää kyselyä. Useat jäsenkasvattajat ovat olleet huolissaan lausuntalinjasta, joka heidän mielestään on tiukentunut ja huonontanut boksereiden lonkkatuloksia. He ovat pyytäneet SBYtä edustamaan heitä tässä asiassa. Koska asian tueksi ei tullut kasvattajien huolta tukevaa taustatietoa/tutkimusta, SBYn jalostustoimikunta tutki asiaa ja teki tutkimuksen perusteella päätösehdotuksen hallitukselle. Päätös on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa epätietoisuutta ja jopa virheellistä tulkintaa, minkä johdosta nykyinen hallitus on päättänyt avata jäsenistölle päätökseen johtanutta prosessia.

Vaikka kirjelmä on tullut useiden kasvattajien puoltamana, yhdistyksen velvollisuus on palvella ja edustaa rotua ja koko jäsenistöä. Tutkittuaan useita tilastoja lonkkien kehityksestä jalostustoimikunta toi hallitukselle tiettäväksi, että tilastot eivät tue kyseisten kasvattajien näkemystä. Vuoden 2018 hallitus teki asian viemisestä kennelliittoon liitteessä olevan päätöksen.

Nyt julkaistavassa päätöksessä ei valitettavasti ole mukana kahta asiaan liittyvää tiedostoa, koska niiden näkyminen tässä muodossa ei onnistunut. Kyseessä on kennelliiton edustajan  Katariina Mäen power point -esitys siitä, miten useilla roduilla lonkkatulokset ovat parantuneet, sekä tilasto vuoden 2016 kaikista syntyneistä bokseripentueista ja niiden silloisista lonkkaindekseistä.

Liite

SBY Hallitus 2019

EDIT: Asian julkaisemisesta tehtiin päätös Hallituksen kokouksessa 2/2019. Päätös tehtiin määräenemmistöllä ja Leena Heikkilä jätti asiasta eriävän mielipiteen ja Kirsi Haapanen vastalauseen, jonka perustelut olivat:
 "Mielestäni asiaa ei pitäisi julkaista muodoissa, joissa
on mitään tunnisteita tai nimiä. Tämä koskee myös koirien nimiä, koska vaikka
koirat eivät nautikaan yksityisyyden suojaa, niiden omistajat ja kasvattajat
nauttivat. Koiran nimen ja rekisterinumeron perusteella pystyy kuka tahansa
ottaa edellä mainituista seikoista selvää ja tuolloin on kyse
tietosuojarikkomuksesta."

26.03.2019Asiaa boksereiden lonkka-lausunnoista
10.03.2019Vuosikokouksen asiakirjoja
16.01.2019Erikoisnäyttely 2019
05.01.2019Vuosikokouskutsu
02.01.2019Harrastuskiertopalkinnot 2018
20.11.2018Oletko SINÄ uusi SBY maalimiesoppilas?
30.10.2018Bokserilehti 3/2018 on ilmestynyt
02.10.2018Saksalaiset spondyloosi-indeksit pentuvälitykseen
28.09.2018Ilmoittautuminen atibox FH joukkueeseen on alkanut!
09.08.2018FH-mestikset

Siirry arkistoon »